"UN XICOTET COLE, UNA GRAN FESTA"

viernes, 25 de junio de 2010

'La Plataforma per l´Educació Pública a Alboraia', formada per famílies, mestres i veïns, vol donar a conéixer que a pesar de les deficiències en les Instal·lacions dels nostres centres públics del nostre municipi, tant en espais com en el manteniment dels seues instal·lacions, el treball que es realitza en els dits centres és d'una gran qualitat i un inestimable preu que tots els padres/madres que portem als nostres hijos/as sabem reconéixer i valorar.

Vos anem a comptar el cas d'un projecte dut a terme en el CEIP AUSIAS MARCH D'ALBORAIA. El dit projecte va ser elaborat i presentat pels nostres maestros/as a Conselleria sent aprovat Al Febrer. Des de llavors, durant 5 mesos han estat constantment treballant-ho amb els nostres xiquets/es.

El nostre projecte es troba dins de la convocatòria de PROGRAMES D'INNOVACIÓ EDUCATIVA, concretament en el programa EDUCAR-TE de Conselleria. El nostre programa va ser batejat amb el nom INTEGRAR-TE, perquè es treballa la integració a través de l'art. Quins són els objectius del programa INTEGRAR-TE?
Afavorir l'educació intercultural de tot l'alumnat, fomentar l'adquisició de valors i hàbits, previndre i compensar desigualtats, promoure la participació de tots els membres de la comunitat escolar i la investigació i innovació educativa per a millorar la qualitat de l'educació, fomentar la convivència i prevenció de situacions de conflicte ,us de la llengua d'acollida, entre altres. La idea d'este projecte és trobar un punt d'unió entre totes les cultures a través de l'art, ja que l'art és amat per tots els pobles i a través d'ell ens reconeixem com a humanitat. A través de l'art ens comuniquem, ens expressem i tots som iguals. En ell s'han treballat aspectes com la integració social i convivència, prevenció i compensació de les desigualtats socials, el treball en equip i les emocions, l'adquisició de valors i hàbits, la convivència i prevenció de situacions de conflicte, l'absentisme i l'abandó escolar, la millora de les competenc bàsiques de l'alumnat d'una forma diferent i la participació de tots els membres de la comunitat educativa.

El tancament d'este projecte ha sigut la celebració d'una FIRA INTERCULTURAL, el dimarts 22 de juny a la vesprada en el CEIP Ausias March, edifici que compta amb més de 50 anys i amb una gran carència d'espai.

A pesar de la reduït grandària del seu pati, més de 300 persones disfrutem d'una vesprada de convivència a través de quatre racons del món: Orient, Índia, África i llatinoamèrica. Les famílies i mestres van realitzar tallers i degustacions típiques de cada un dels racons perquè xiquets i majors disfrutaren i
convisqueren, tot això amenitzat per les diferents actuacions artístiques de TAIKO JAPONÉS, BATUKADA, FUNKY REAGIE, BALLS POPULARS HINDÚS I DANSES AFRICANES, que van realitzar els nostres niños/as, així com diferents exposicions dels treballs realitzats."

1 comentarios:

Anonymous dijo...

Soy una de las madres que participaron activamente en la fiesta del día 22 en el colegio de mis hijos: el Ausiás March y puedo asegurar que, aunque todos trabajamos muchísimo: padres, madres, maestros etc., la fiesta fue un éxito y fue un final de curso inolvidable. GRACIAS AL CLAUSTRO DE PROFESORES Y A TODOS LOS QUE HAN PARTICIPADO ACTIVAMENTE EN ESTE PROYECTO porque gracias a estas experiencias sé que mis hijos están en un cole en el que se estudia, se aprende y se divierten haciéndolo. Enhorabuena a quien ha escrito el escrito porque ha resumido de forma breve, pero muy acertada el trabajo de tantos meses.