Nota Premsa festa de la Pau

lunes, 15 de febrero de 2010

Alboraia 5 de febrer de 2010

EL C.P. AUSIÀS MARCH D´ALBORAIA CELEBRA EL DIA DE LA PAU

HAITÍ TREMOLA!
DONALÍ LA MÀ !
REACCIONA!


Amb aquest lema el passat divendres dia 29 de febrer el C.P. Ausiàs March d´Alboraia va celebrar, com és habitual “ La festa de la Pau”. Enguany aquesta celebració ha tingut un significat molt especial per a totes les persones que formem part d´aquesta comunitat educativa ja que les activitats realitzades durant les dos setmanes prèvies a la mateixa han tingut com objectiu concienciar al xiquets xiquetes i adults de la terrible situació que està patint el poble d´Haití .

Aprofitant el gran ressò mediàtic que es va donar del tema durant els dies posteriors al terratrèmol varen animar al nostre alumnat de la necessitat de prestar la nostra ajuda de forma activa i efectiva per a donar-li així un significat “autèntic” a la paraula Pau.

I ens van ficar a treballar fent recerca d´informació al voltant de la situació geogràfica d´aquest país, informant-nos del que científicament és un terratrèmol, intentant saber coses al voltant de l´economia, la llengua, els costums, la forma de vida de les persones que viuen en eixe país, fent un seguiment de les noticies que apareixien en la premsa i la televisió i sobre tot reflexionant en relació de les accions que nosaltres podíem realitzar (com persones humils ,però que vivim en un estat de benestar) per a fer més lleugera la seua situació.
Cal dir que aquesta ha sigut una de les activitats més gratificants que em viscut durant els últims temps en l´escola perquè des de els i les alumnes d´infantil fins al de 6è s´han mobilitzat d´una forma increible per tal de recollir diners que s´han enviat a la ONG Metges sense fronteres. Sols fent un exercici extrem de solidaritat podem entendre la raó per la qual alguns xiquets i xiquetes han sigut capaços de dur a l´escola fins l´últim euro de la seua vidriola, prescindir dels diners per a comprar llepolies o dur al Centre el seu sou setmanal.

Cada classe va confeccionar una vidriola ( decorades totes amb gran imaginació) on s´anaven recollint les aportacions fetes per xiquets, pares , iaios, veïns, amics etc... amb la premissa de que tot ens aprofitava
(2 céntims ó 20 euros) i que a més a més cada u aportava segons les seues possibilitats i que de totes les aportacions ens congratulàvem tots i totes.

Durant la setmana prèvia a la Festa de la Pau s´ha fet un recompte diari de diners que s´ha publicitat a la porta de l´escola i els nanos, tremendament motivats,anaven esforçant-se per aconseguir cada dia una xifra major.

Simultàniament en les classes s´anava confeccionant un mural amb paraules clau relacionades amb aquesta catàstrofe com: empatia, fam solidaritat, esperança etc....
Aquestes paraules treballades en diverses tècniques plàstiques i en diversos idiomes decoren i donen vida a una de les parets del nostre Centre, però el més important de tot és que restaran escrites al cor dels nostres alumnes durant molt de temps.

El dia 29 com a colofó d´aquesta festa de solidaritat vam cantar i ballar danses de tot arreu del món, mentre els xiquets abocaven en una gran capsa les quantitats que entre tots i totes havien recaptat
.
Un total de 1335.65 euros s´han arreplegat i enguany la festa de la Pau ha tingut un significat molt, molt especial.

Volem explicar- vos aquesta experiència perquè les persones que treballem en i per aquest Centre ho fem des de el convenciment de la necessitat d´oferir als nostres alumnes una educació integral, que els faja créixer cada dia en coneixements i en valors i perquè lluitem per una escola pública i de qualitat malgrat les inexplicables condicions físiques del nostre Col·legi

Com tots i totes sabeu continuem esperant, des de fa més d´onze anys ( en el que representa un esforç de paciència infinita) l´adjudicació d´un solar per part de l´Ajuntament per a la construcció del nou Ausiàs March. No sabem si la incompetència dels nostres gestors municipals resoldrà aquest problema algun dia però el que si sabem que la il·lusió de créixer com escola i de fer el nostre treball cada dia millor no ens la llevarà ningú.

0 comentarios: